van voornemen naar doel

Ik had een droom; een magazine maken, waarin Talent centraal staat. Ik fantaseerde er al maanden over, maar had telkens weer excuses om er niet aan te beginnen; wie zit daar nou op te wachten, te veel werk, ik kan dat helemaal niet.

Totdat er twee dingen samenvielen; voor mijn opleiding moest ik een eindpresentatie geven, en ik kwam Maris tegen, die vol enthousiasme vertelde over haar talent; vormgeving, design & styling. Ik kon er niet meer omheen dat ik het magazine moest gaan maken. Vanaf dat moment barstte ik van de energie, ik kon niet ophouden om er over te praten en er mee bezig te zijn.

Het maken van het magazine heeft maanden geduurd, maar elke minuut dat ik er mee bezig was was ik met mijn doel bezig. En dat is zo mooi van zo’n proces. Want elke foto en elke zin wás al een onderdeel van mijn doel. En met elk artikel merkte ik dat ik bezig was vanuit mijn talent, en werd ik blijer en energieker.

Mensen die in mijn coachingspraktijk komen hebben vaak vragen die te maken hebben met het niet meer helder hebben van hun doelen. Ze hebben een goeie baan, maar krijgen er geen energie meer van.

Ze vragen zich af hoe je alle ballen in de lucht kan houden zonder om te vallen. Ze hebben dromen en hebben mooie voornemens, maar komen er niet aan toe om ze te verwerkelijken. Te druk, niet belangrijk genoeg, te ingewikkeld. En ongemerkt zijn ze afgedwaald van wie ze werkelijk zijn; vrolijk, energiek, doen waar ze goed in zijn.

Door middel van een coachingstraject help ik ze om weer ‘on track’ te komen. Wat wilde je vroeger worden toen je klein was. Waar krijg je (wel) energie van? Wat sta je voor, wie wil je zijn? En zo ontdekken we samen hoe ze met vaak kleine veranderingen hun doel weer helder krijgen. En hoe ze dat doel kunnen bereiken. Dat vergt discipline, veel oefenen, ervaren wat wel en niet werkt. Maar vanaf de eerste stap zie ik de verandering; er komt weer sprankeling in hun ogen, de toon veranderd als ze er over praten, er is meer energie. De side effects zijn trouwens ook enorm; doordat er weer energie is, gaan mensen weer sporten of naar buiten. Er is weer ruimte voor leuke dingen omdat je focust op leuke dingen.

En precies hier over gaat mijn eerste Talent Table Topic op 8 maart (linkje naar table topic pagina). Keep your eye on the funpart of life. Je kan kiezen om vandaag nog te starten met je ultieme doel; blij zijn, energie hebben, vanuit je talent werken. Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan in voor mijn Talent Table Topic en ontvang mijn magazine als mooi cadeau voor jezelf.

Liefs